Festival

Festival

Zomer van Antwerpen (ZVA) is een uitbundig festival met oog op de wereld dat van half juni tot en met augustus op de meest onverwachte plekken opduikt en voelbaar is in heel Antwerpen.

Op het programma staan muziekoptredens uit de vier windstreken (Muziek in de Wijk), films in de buitenlucht en uiteenlopende dans-, theater- en circusvoorstellingen van lokale of internationale gezelschappen op de meest ondenkbare plekken. Concert- en theaterzalen maken plaats voor tenten, hangars, leegstaande gebouwen en plekken in openlucht: de voorstellingen krijgen hiermee iets bijzonders en het publiek gaat op ontdekkingstocht in eigen stad. Een groot deel van onze projecten is gratis en toegankelijk voor een breed, divers publiek.

We pakken soms ook graag "extra groot" uit, met projecten als 'De Reuzen' van Royal de Luxe die een paar dagen de hele stad op zijn kop zetten en 1 miljoen bezoekers op de been brengen. Sinds 2010 hebben we onze thuisbasis op een oud gasfabriekterrein in Antwerpen-Berchem, waar we gedurende de zomermaanden de urban hotspot Zomerfabriek neerzetten.

In 2020 vindt de 26e editie plaats van 19 juni tot en met 30 augustus. Houd in Facebook, Instagram en Twitter in de gaten voor festivalnieuws, of schrijf je in op onze nieuwsbrief. We hopen je ook te verwelkomen op volgende editie!